teisipäev, 9. detsember 2008

Terminator: The Sarah Connor Chronicles SE2 E11 - Self Made Man

Nüüd siis sai seekordse osaga suure saladuse teada ehk siis mida teeb Cameron öösel. Teatavasti ta ju ei maga, nagu ta ise seda pidevalt rõhutanud on =) Sisuliin jätkub siingi 3 täppi ümber. Sarah peab neid väga oluliseks ja on kindel, et need ei ole lihtsalt tema paranoia vili. John peab siis otsima kõik 3 täpiga seotud firmad. On neil need täpid siis logodel või kuskil muul. Kõik kontrollitakse üle. Kaasaarvatud mähkmete firma=) Sellega seoses oli ka üks hea koht. John tahtis välja minna aga Sarah saatis pesu kuivatama. John siis keeldub ja töö antakse Cameronile ja kogu aeg mainitakse, et ta ju niikuinii ei maga. Las teeb ennast kasulikuks. Maailma kõige kõrgemalt arenenum robot ja kuivatab pesu. Edasi lugeda pole soovituslik kui pole osa näinud. 
Nüüd saab siis suure saladuse teada. Cameron käib öösiti raamatuid lugemas. Seda poleks eriti oodanud. Ja miks üldse? Nojah põhjust põhimõtteliselt teada ei saanudki. Võib olla lihtsalt tahab ennast ajalooga kursis hoida. Samas aga äkki ta juba teadis, et SkyNet saadab mõnikord valedel koordinaatidel terminaatoreid mööda ilma ja aega laiali.
Ei usu seda eriti. Pigem miski muu. Muidugi see, mille peale Cameron juhuslikult sattus oli huvitav idee, kuidas ühte osa sisustada. Tundub, et siin sarjas antakse põhiaega piisavalt nii inimestele kui ka robotitele. Inimestel on tegelikult muidugi põhirõhk. Sellepärast see sari mind nii väga tõmbabki. Muidugi ka metallmeestel/naistel on tähtis roll. Niisiis Cameron käib öösiti kohalikus raamatukogus vahipidajaga juttu ajamas ning lugemas. Tundub, et Cameron on talle nende elust nii mõndagi jutustanud. Siinkohal valdas mind segadus, et kas ta käib seal siis suhtlema õppimas ja siis samal ajal tutvub, kuidas näiteks indiaanlased elasid. Igatahes satub Cameron ühe pildi peale, mille peal oleva mehe ta ära tunneb.

Nimelt ta tunneb ta ära kui terminaatori. Pilt oli võetud aastast 1920 põleva restorani eest, kus peeti eelnevalt aastavahetuse pidustusi. Mida rohkem nad uurivad, seda selgemaks saavad tema saabumise tagamaad. Alguses saab teada, et ta rajas oma firma ning hakkas uute elamute rajoone rajama ning "saladuslikul" viisil kõik konkurendid kaovad.
Eriti hea oli see, kuidas mineviku termi auto õhku tõstis ning kaljult alla vedas ja nii oli jälle üks konkurent läinud manalateele. Tekib küsimus, et mis eesmärgiga ta seda kõike tegi siis. Tegelekult ta ei pidanudki seda tegema. Ta pidi tänapäeval mingi kõrgemat sorti mehe ära kõrvaldama aga ta saabus valesse aega. Saabus ta sinna samasse restorani, kus pidu oli.
 Teadagi saabuvad terminaatorid elektrilise kera seest. Elekter süütas restorani ning sellest tulenebki 1920 aasta kohutav tulekahju. Tulevikus pidi oma missiooni täitma ühes hoones aga kui ta saabus restorani ja selle põlema pani siis suri ka selle maja tulevane looja. Nii et missioon läks aia taha. Tegelikult mitte. Ta ostis maa kokku ja muretses endale vastava maalapi, kus hoone tulevikus olema pidi ning rajaski sinna kõrghoone ning seejärel kadus jäljetult. Oma rikkuse oli ta eelnevalt pangaröövidega siis kokku ajanud. Temal hea lihtne. Tolle aja politseinikel ei jäänud muud üle kui pead sügada. Cameron suundub siis L.A-see mõttega, et leiab sealt midagi. Ja vot leidiski.

 Terminaator oli ennast seina sisse müürinud ja oli siis nö. sleep mode-is ja ootas oma õiget aega, millal tegutseda. Oi kuidas mulle meeldib plekkmeeste käsikähmlus. Siinses sarjas on see kuidagi teistmoodi aga eks see tuleneb termide tasemest. Enamus nad ikka inflitreerumiseksperdid. Igatahes sai mineviku termi kaheks lõhutud ja asi korras. Mida kõike võib ikka leida raamatukogus olles. 
Cameroni ja öövalvuri suhe oli koomiline. Üks mretseb teise tervise pärast kuna ta on kogu aeg haavatud aga teine ei tee sellest väljagi. Cameroni dialoog on nii filosoofiline - Afraid? paus No=)
Öövalvurit enam raamatukogus vist ei näe. Mitte just teda. Cameroni mõistmatus, et ei saa rääkida välja selliseid asju on tegelikult loogiline aga vahel tunuks justkui, et ta saab aru, mis ta teinud on. Ma mõtlen just emotsionaalselt. Ei, väga vaheldusrikas osa oli. Näib, et tegijatel mõtteid jagub ja vürtsitavad teemat natuke ka kõrvalt.


Kommentaare ei ole: