reede, 4. september 2009

Threat Signal - Vigilance

Fear Factory on bänd, mis ei tohiks ühelegile asjahuvilisele tundmatu olla. Nende atmosfäärikas ja erinevatest stiilidest kokku põimunud muusika on kõrvale hea nii trash metali kui ka alternatiivse metali austajatele. Ühesõnaga mitmekülgne bänd Ameerikamaalt, mis on jõudnud oma jälje ka jätta. Threat Signal on sündinud suuresti tänu Fear Factory kitarristile ning on oma stiilile saanud samuti mõjutusi 17 aastat tegutsenud FF-ilt.
Threat Signal ei ole ka lihtsalt koopia FF-ist, vaid on saavutanud oma kindla stiili, mis neid massist eristab. Nad ei kao uute metalcore, melodic death ja groove metali bändide sekka ära, vaid teostavad endid läbi omapärase vokaalikasutuse, kiirete kitarririfide ja meeleolu loovate soolodega, mis on iseenesest 2006. aastal ilmunud albumi "Under Reprisal" parim osa. "Under Reprisal" kõitis minu tähelepanu esmalt samal aastal, mil album ilmus ja nüüd on tulemas 11. septembril uus album "Vigilance". Bändi vokaalne osa kõigub growlimise ja puhta vokaali vahel ning millesse seguneb laialivalguv kõrge toon, mis loobki mulle väga meeldivat aeglast laulmisstiili, kust ei puudu ka halastamatu kiirus nii pillimängu kui ka laulmise suhtes.
Uus album tundub latti kõrgemale tõstvat ja ma arvan, et nad kerkivad USA metalskenes nüüdsest rohkem esile. Vahepeal on liikmete seas toimunud drastilised muutused. Endisest koosseisust on alles vaid 2 liiget ning eks muutused toovad alati kaasa ka värskeid tuuli ja eks varsti näeb, kas ikka paremuse suunas. MySpace`is on võimalik varsti ilmuv album läbi kuulata, aga ma tavaliselt seda võimalust ei kasuta, kuna eelistan ikka kuulatavat kvaliteeti. Video on ilmunud uuele loole "Through My Eyes", mis annab tegelikult aimu, et bändi endine stiil pole kuskile kadunud, vaid on aina paremaks muutunud. Sellelaadne stiil on mulle kogu aeg kõikide deathide, blackide ja muude loomade seas südamelähedane olnud.

Kommentaare ei ole: