laupäev, 22. november 2008

Terminator:The Sarh Connor Chronicles SE2 E9 - Complications


Ülevaade sisaldab rohkelt spoilereid. Kui pole osa näinud ei soovitaks edasi lugeda. Seekordne osa algab siis Sarahi unenäoga, kus ta on justkui tagasi Mehhikos kohas, kuhu nad eelmises jaos Cromartie matsid ning näeb, et seisab Cameroni kõrval, kes kastab kaktust siis näeb Johni, kelle selja taga kasvab järsku üles metallist kaktust,mis Johnist kinni haarab. Mingil põhjusel kummitavad Sarahit õudukad. Ise arvan, et neid põhjustab Sarahi närvivapustus, mis tulenes Cromartie liiga lähedasest rünnakust. John oli väga lähedal surma saamisele ning Sarah ei suutnud tema heaks midagi teha. Osa edasi arenemisel unenäod jätkuvad.  Kord näeb ta jälle, et ärkab lapse nutu peale üles ja satub ruumi, kus on väiksed beebivoodid, mis on täidetud kilpkonnadega ning jällegi on seal Cameron, kes hoiab ühte kilpkonna käes. Sarah tahab talt kilpkonna vastu võtta aga Cameron lihtsalt möödub temast. Seda võib jällegi tõlgendada kui kartust kaotada John. Edasi kannatab Sarah palaviku all ning hiljem pöördub jälle psühholoogi Boyd Shermani poole, et see teda aitaks. Järgmine unenägu seostub juba sellesama psühholoogiga. Ilmselt on see tingitud Shermani nõudmisest, et Sarah talle tõtt räägiks.Samal ajal kui Sarah unenägudemaal seikleb lähevad John ja Cameron Cromartie keha hävitama. Paar asja saab Cameroni kohta selgemaks.
Näiteks, et ta tunneb nii õhku ku ka kõike muud, mis tema nahka puudutavad. Nagu ta ise ütles, et temast poleks palju kasu kui ta ei tunneks midagi. Imelik oli see, et Cameron käitus justkui tahaks takõigest eemale saada. Eemale sõjast ja eemale kohutavast tulevikust.Imelik, et ta üldse püüab käituda kogu aeg nagu tavaline teismeline. 
Johni reaktsioone tema käitumisele on koomiline jälgida. Mõistmatus pilgus ning püüab Cameronile  selgitada, et ta ei saa kunagi selgeks saada, mis tunne on tunda. Mehhikosse jõudes on Cromartie keha kadunud ja kohe peetakse süüdlaseks Ellisoni. Suundutakse siis tema juurde ja pinnitakse teda Cameroni viisil ehk siis mööda tuba loopimise viisil. Saab selgeks, et ta ei tea näiliselt asjast midagi.
 Osa lõpus saab selgeks, et ta ikkagi täitis Weaveri soovi saada endale üks terminaatoritest. Huvitab, kuhu siin küll koer maetud on? Mis tagamõte tal selle terminaatoriga on? Kas ta kasutab siis terminaatorite juppe, et oma firma viia täiesti uuele kõrgtehnoloogillisele tasemele, mille tulemusel tekib SkyNet. Need on vaid minu spekulatsioonid. Kindlasti võib siin midagu muud taga olla. 
Vahepeal kutsub Jesse Dereki kokku saama ja näitab talle kinniseotud ja läbi pekstud mees, kes pidavat Jesse sõnul olema tulevikust saadetud SkyNeti juht. Derek peaks teda tundma aga ta ei mäleta teda. Jesse on kindel, et tegemist on nuhiga ehk siis "grayga" ehk siis vist maakeeli "halliga", kes on siis inimesest reetur, kes töötab SkyNeti heaks. Derek teda ei mäleta kuigi Jesse sõnul peaks.
 Niisiis püüab ta teda üle kuulata ja teda vahele võtta, et ta ennast ise reedaks, sest Derek ei nõustu tema tapmisega enne kui saab talt kinnituse, et on tõesti nuhk. Jesse toob nuhi Charles Fischeri juurde veel ühe mehe, keda hakkab samuti piinama. Jesse püüab siis niimoodi Fischerit üles tunnistama sundima. Tükk aega ei saanud aru, kes see teine mees on aga siis käis plõks ära ja sain aru. See oli Fischer ise aga noorena. 
Tuli välja siis, et Fischer saadetigi minevikku oma nö. autasu saama kuna oli terminaatoreid aidanud inimloomuse õpetamise juures. Tema autasu oli siis rahus olla minevikus. Jesse seletab, et ta püüti terminaatorite poolt kinni ning hoiti kuskil ruumis, kus Fischer seletas pealtkuulavatele terminaatoritele, kuidas saab kõige paremini inimesi jäljendada ja neid mõjutada. 
Siit tuleb siis välja Cameroni täiuslikkus kuigi oma õpetuse sai ta ka Allisonilt. 
Lõpuks ikka Fischer tapetakse ja noor Fischer vabastatakse.Hiljem tuleb välja, et Fischer valetas, et oli puhkusel, sest ikkagi oli ta varem oma endisest töökohast ehk siis praeguse noore Fischeri töölkohast mingeid olulisi andmeid varastanud.Jesse tunnistab, et tegelikult tema ei olnud see, kelle terminaatorid vangistasid ning üle kuulasid vaid et see oli Derek ise. Jesse arvab, et see oli Dereki jaoks nii kohutav, et ta on selle mälestuse alla surunud aga Derek ei suuda meenutada, et temaga oleks midagi sellist juhtunud. Derek taipab, et olles minevikus olulisi asju muutnud siis muutub ka tulevik. Jesse tulevikus oli Derek vangis aga kui Derek tulevikus oli siis midagi sellist ei juhtunud.
 
Nüüd tekib mõte, et mida on nad veel enda teadmata muutnud  ja mis tulevikus sellega kaasnedes muutuda võis. 
Üks asi veel. Need 3 täppi, mis Sarahit kummitasid. Tuli välja, et need tähendavad, et Greenway on nimekirjas miskipärast väga olulisel kohal kuigi ta on surnud. Pluss nüüd sai teada, kust John endale selle Sarahi pildi sai, mille ta hiljem Kylele annab. Igatahes palju mõtlemisainet pakkuv osa oli.
Paar klippi järgmisest osast - "Strange Things Happen at the One-Two Point"


Trailer:

Kommentaare ei ole: