laupäev, 8. november 2008

Saw IV

Sae 4-nda osa ette võtmine võttis mul ikka väga kaua aega. 3-as osa jättis halva maigu külge. Ju siis see põhjus oligi miks varem ei vaadanud. Sae seeria on selline huvitav asi, et ükski osa ta otseselt jama ei ole. Võib olla natuke nõrgemad küll aga täitsa vaadatavad. Aga vot jah 3-ndas oli selle veristamisega üle piiri mindud. Ainuke asi, mis pärast kino meelde jäi oli see, et mis häält teeb puur kui puurib läbi inimese kolba. See moraalitsev sisu jäi kuidagi tahaplaanile. 1 ja 2 olid ikka väga tugevad. Üllatava lõpupauguga ning mitte nii hullult veristamise peale mõeldud vaid ikka, et leidlikud lõksud oleksid.
 Saw IV üllatas mind vägagi positiivselt. Sai nii mõndagi Jigsaw mineviku kohta teada ja umbes miks ta üldse selliseid asju teeb. Kõik oli ilusti ära põhjendatud. Muidugi ei andnud see Jigsawist kogu pilti aga osi tuleb ju veel. Enne filmi lõppu ei taibanud üldse, kes see Jigsaw abiline olla võib ja kui see teatavaks tuli siis jäi mokk töllakile. See üllatusmoment ei kao ühegi osa jooksul lõpust. Muidugi on see osa veel häirivam selle poolest SPOILER , et see toimus samal ajal 3-ndaga SPOILER Siis hakkasin hoopis teistmoodi sisu peale mõtlema kui filmi alguses. Kõige meeldivam koht on siis kui Sae theme peale hakkab ja paljastub Jigsaw abiline.
 
Tobin Belli tegelaskuju Jigsaw on ikka väga huvitav. Bell on selle seeria pärl. Temata ei olekski see vist minu jaoks nii köitev. Muidugi on veel teisigi häid näitlejaid nagu esimeses osas mängiv Danny Glover ja sümpaatne on ka Donnie Wahlberg.  Nüüd võtan siis 5-nda osa ette ja kui lugeda teiste arvamusi siis tundub, et pettuma ei pea.
7/10

Kommentaare ei ole: