teisipäev, 27. oktoober 2009

AM 1200

Raaadiosageduse järgi oma nime saanud lühiõudukas kerkis minu huviorbiiti esmakordselt pärast Trashi arvustuse lugemist ja pikemalt mõtlemata vaatasin väidetavalt survival horror mängu meenutava lühifilmi ära ja pettuma ei pidanud mitte üks raas. Umbes 40 minuti sisse mahutati ära kõik heaks horroriks vajalik. On olemas tegelane, tema probleemid, nende eest põgenemine, saladuslik raadiokutsung, uudishimu võit hirmu üle, millegi hirmsa avastus ja lõppfaas, mis määrab sagedusel 1200 kuuldava appikutse tegeliku saatuslikkuse, kui keegi sellele vastama peaks. Mis puutub survival horrorisse, siis anti tumeda atmosfääri ja aina mõjuvamaks muutuva pinge kaudu näiteks Silent Hilli-le või algsetele Resident Evil-itele omane uuriva õuduse omadused ausalt öeldes suurepäraselt edasi.
Peategelane, olles seotud suurde korruptsiooniskandaali, põgeneb oma problemide eest kaugele ära ainult selleks, et sattuda peale raadiosignaalile, mis juhatab ta vanasse raadiojaama, kus on toimunud midagi kohutavat. Vaatamise alguses mõtlesin kaua, kes on see väga tuttava näoga peategelane. Hiljem sai järele uuritud ja tegu ei ole kellegi muu kui Eric Lange`g, kes peaks LOST-i vaatajatele kaunis tuttav olema. Kokkuvõtteks suudab AM 1200 olla huvitav uuriv õudukas, mis pakub paari haigelt pingelist stseeni ja võib lõpuga isegi üllatada.
8/10

2 kommentaari:

Trash ütles ...

Sa vist vaatasid selle hea mitu nädalat tagasi ära? :)

Ra Ragnar Novod ütles ...

Kui täpsem olla, siis üsna septembri alguses. Paar nädalat siia sinna:D Nüüd, kus rohkem aega tekkis, kirjutan ära mõned vanemad huvitavad filmid, mis ajapuuduse ja mälulünklikkuse tõttu varem kirjutamata jäid.