esmaspäev, 14. juuni 2010

Codehunters

Codehunters on üks jube lühike anime/animatsioon, mis näeb aga nii hea välja, et kannatab isegi 5 korda järjest vaadata. Ainult pildikeelega lugu edasiviiv lühianimatsioon on segu erinevatest tehnilistest stiilidest. Kohe on näha, et paljud taustad on joonistatud, aga siis ilmub puhastverd arvutianimatsioon, millel tundub olevat ka anime võimas puudutus. Nagu Trash juba ütles, siis ei saa 8 minuti jooksul sisu kohta midagi teada, võib ainult spekuleerida, aga kui ei piisa, siis on olemas ka koduleht, kus pakutakse üpriski köitvat sisu, mis võiks olla kunagi aluseks näiteks samas stiilis täispikale Codehuntersile. Ben Hiboni kirjutatud ja loodud Koodijahtijatele eelneb 4-minutiline Parasite, mis kujutab kasside ja rottide maailma ning nende põrkumist või siis ühinemist. Ütleme, et Parasite ei jõua mitte ühegi külje pealt Codehuntersile järele, sest tolle arvutigraafika segamine pliiatsijoonistuste ja animega saavutab harmoonia, mida on raske lahti murda. Klipp meenutab mulle osaliselt Team Fortressi, sest ka siin tutvustatakse kõiki põhitegelasi eraldi ja antakse märku, mis on iga tegelase eripära. Sünge tulevik, kus tornaadodest ilmuvad deemonid ja maailma valitseb üks juht, paistab olevat rohkem väga stiilne ja hüperlahe keskkond igasuguste ideede tarbeks. Väga palju on mahutatud väga vähese aja sisse - tänu tegelaste ja maailma disainile ja erinevate stiilide segamisele on 8 minuti jooksul nii palju näha, et isegi teist korda vaadates ei pruugi märgata igat liigutust kiirelt mööduvate stseenide puhul. 3-5 korda vaataks Codehuntersit uuesti kas või seetõttu, et analüüsida, kuidas ja millega on kogu maailm ja tegelased loodud. Väga lahe projekt, mis tekitab lootust, et Ben Hiboni järgmine animatsioon A.D. võib samuti olla midagi eeskujulikku. 9/10


4 kommentaari:

Trash ütles ...

Ärge nussiga, seadke vaim valmis ja tulge Estconile! Teile meeldiks seal, olen kindel!

Ra Ragnar Novod ütles ...

Ma usun, aga teised plaanid jäävad umbes samasse aega. Megadethi tahaks elus korra ikka ära näha, olgugi, et küsitakse kontserdi eest roppu raha.

Trash ütles ...

Kamoon, Megadeth tegi viimase hea albumi aastal 1986. Kontserdile minek oleks juba nekrofiilia, soov surnuid näha.

Ra Ragnar Novod ütles ...

Nojah nii võib pmts iga rokihiiglase kohta öelda, aga mina kui noor inimene tahan korra elus ikka neid hiiglasi näha ka. Muusikafailidest üksi ei piisa:)