pühapäev, 2. november 2008

Cube

Otsustasin teha algust Cube seeriaga, sest olen neist palju kuulnud aga kordagi pole peale sattunud. Kokku on neid siis 3 osa. Koos "Cubega" on veel "Cube 2:Hypercube" ja "Cube Zero"'
Esimene osa meeldis just sellepärast, et sisu oli väga originaalne.
7 erinevate oskustega inimeste leiavad end hiiglasuurest labürindist, mis koosneb tuhandetest kuubikutest. Keegi neist ei tea, kuidas nad sinna sattusid. Koos peavad nad leidma väljapääsu ning samas pääsema kuubikutesse peidetud lõksudest.
Sisu on ülimalt originaalne. Võib olla mitte enam praegusel ajal aga tollal oli see täiesti uus idee. 7 inimest, kes kõik om mingi ala teadmistega. Keegi neist ei tea, kes neid sinna tõi või mis põhjusel. Iga kuubik on täidetud lõksudega. Välja arvatud siis need, kus numbrikombinatsioon kattus või ruumi keskele visatud saabas ära ei hävinenud. Aja möödudes hakkasid ilmnema iga isiku omadused ning ka see milliseks nad muutuvad ekstreemsetes olukordades. Film keskenduski pigem inimese psüühika mõjutamisele kui lõksudesse sattumisele. Paar lõksu, mis ka näidati, ei tundunud enam nii originaalsed aga see on ka seepärast, et olen liiga palju mingil määral sarnaseid filme näinud. Kuubiku loojatest või neist, kes seda kõike korraldab suurt midagi teada ei saa. See jäigi üldiseks saladuseks. Võib olla järgnevates osades heidetakse sellele natuke valgust. Kuubik oli omapärselt teostatud mehaaniline labürint. Peaaegu igas kuubikus on lõks. Teatud intervallide tagant toimub kuubikute liikumine.
Kõige enam paelus mind just see psüholoogilisem aspekt. Mõned suutsid jääda iseendaks aga mõni muutus kontrollfriigiks ja pidas ennast juhiks kuna tema oli kõige tugevam. Tagatipuks hakkas kõiki kahtlustama ning pidas õigeks neid tapma hakata. Need, kes tunduvad alguses suurepärased juhid muutuvad aja jooksul ja tulemuseks on see, et see kes juhtis hakkab hoopis jahtima. Nüüd vaatan hoopis suurema huviga teist osa. Kuigi tundub, et esimene on kõige parem.
8/10

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kahjuks järgedega spoilitakse see maagia ära ning saladust siis enam eriti pole..

Ra Ragnar Novod ütles ...

Tavaliselt see nii on jah. Esimene on originaalne aga teised on tühipaljad koopiad.Aga eks oma silm on kuningas

Trash ütles ...

Mulle ka jah järjed ei istunud, esimene aga oli tõeliselt hea indie-ulmekas.