reede, 29. august 2008

Wall-E


Mulle on alati meeldinud kõik, mille peale Pixar on tulnud. Kalapoeg Nemo oli vist viimase aja parim, muidugi enne kui ilmus Wall-E. Incredibles oli minu jaoks kuidagi igavavõitu ning liiga päriselu sarnane võibolla. Pärast läks huvitavamaks, seda võin öelda.
Wall- E trailerit nähes ei arvanud , et sellest võiks tulla üks aasta parimaid animatsioone.
Sisu on siis kauges tulevikus ning Maa on kaetud prügiga. Inimesed siis uppusid oma prügi sisse ning lahkusid Maalt ja läksid elama kosmoselaeva ja jätsid Maa koristamise robotite hooleks. Robotitest on alles jäänud ainult väike koristusrobot Wall-E. Ta veedab oma päevad tohutuid prügitorne tehes ja seda on ta kogu aeg teinud. Kuigi sellel robotil on selline iseloom tekkinud, mida ei ole mitte ühelgil teisel robotil. Nimelt selleks on uudishimu. Ta korjab üles igasuguseid inimeste asju ja kogub neid oma elupaika, milleks on veel üks suurem robot. Ühel päeval saabub Maale üliarenenud robot EVE, kelle eesmärgiks on otsida Maalt elu. Wall-E on väga õnnelik, et sai endale seltsi aga kui EVE leiab Wall-E kodust taime peab ta kohe Maalt lahkuma ja oma leiust teadma andma. Wall-E ei taha oma uuest sõbrast ilma jääda ning läheb salaja temaga kaasa inimeste kosmosejaama.
Wall-E on lihtsalt selline huvitav tegelane. Väga huvitav oli jälgida, kuidas ta oma päevi sisustab ning aja möödudes hakkasin paratamatult talle kaasa elama. Film oli väga haarav. Juba alguses kui näidati Maad, kui tühermaad ja Wall-E seal ringi siblis. Wall-E on nii lastele kui täiskasvanutele. Mõlemale leidub seal nii mõndagi huvitavat. Kõige parem koht oli vist siis kui EVE välja lülitus ja Wall-E temaga aega veetis ning teda üles äratada püüdis. Pixar kohe oskab teha selliseid kaasahaaravaid animatsioone. Eestikeelne pealelugemine oli ka hästi välja kukkunud, nii palju kui seda seal oli. Põhimõtteliselt pool tundi ei ole üldse dialoogi ning ainukesed sõnad, mida Wall-E ja EVE ütlevad on üksteise nimed. Tavaliselt ma ei lähe eestikeelseid animatsioone kinno vaatama. Ikka inglisekeelseid, sest mulle meeldivad originaalhääled rohkem. Nii oli näiteks Shrekiga. Esimest nägin inglise keeles, aga ega siis enam ma teist eesti keeles vaatama ei läinud.
Wall-E on selle aasta parim animatsioon ja soovitan kõigile, kellele meeldib Pixari teosed. 10/10

Kommentaare ei ole: