teisipäev, 21. oktoober 2008

Babylon A.D

Niisiis sain lõpuks Vin Dieseli järjekordse ulmemäruli ära vaadatud. On paremaid aga Diesel peaosas muudab filmi kohe paremaks ning väga huvitavalt oli kujutatud tulevikus sõjast laastatud Euroopa ning samas oli USA muidugi siis täiuslik ühiskond. Ega Babylon A.D midagi erilist tänapäeva maailmas ei paku kuigi olid mõningad leidlikud ideed. Nagu vene põgenike transport ja täielik olelusvõitlus, mis Venemaal tundus valitsevat.
Toorop on pearahakütt, kes teeb erinevatele mafiabossidele tööotsi. Ühel järjekordsel tööotsal peab ta neoliitide nunnakloostrist pärit naise transportima USA-sse 6 päevaga. Reisi jooksul avastab Toorop, et neid jälitab nii USA klient kui ka rühm mehi, kes väidavad end olevat saadetud tüdruku isa poolt, kes peaks tegelikult surnud olema. Toorop avastab, et tema reisi eesmärk on midagi enamat kui lihtsalt minek ühest punktist teise ning et tüdrukus peitub midagi rohkemat kui välja paistab. Samas saab Toorop ka võimaluse uut elu alustada.
Film algas paljulubavalt. Juba alguses kõlb tekst - "Save the planet. Whenever I've read that bumper sticker I've had to laugh. Save the planet. What for? And from what? From ourselves? Life's simple: kill or be killed, don't get involved and always finish the job. A survivor's code, my code, and it all sounds great until the day you find yourself confronted by a choice. A choice to make a difference, to help someone, or to walk away and save yourself. I learned something that day: you can't always walk away. Too bad it was the day I died" , mis annab mõista, et tulemas on suuremat sorti möllu. Ja nii oligi. Olid korralikud actionstseenid ja ei puudunud ka muidugi Dieselile omane ülbikust macho Tooropi käitumine. Nagu enne sai mainitud sisaldas film leidlike mõtteid ning originaalset vaadet laastatud Euroopale. Kõik need Ida-Euroopa slummid ja tänavatel vedelevad tangid jätsid mulje, et on olnud suuremat sorti sõda. See viis, kuidas põgenikud üle mere transporditi oli selline, mida varem pole kohanud. Samuti piire valvavad droidid oli efektiivne lisand. Huvitav, mis prantslastel nende parkuurijatega on? Ka siin ei puudunud kõikvõimalike asjade pealt hüppavad sellid. Sisu oli samuti korralik ehk siis midagi uut mitte pakkuv. Eesmärk kasutada tüdrukut, kellel on ebatavalised võimed suuremate kavatsuste täideviimiseks. Tundub tavaline aga sobib hästi. Alguse ja edasise tegevuse ülesehitus oli kena aga siis keeras lõpp natuke metsa poole. Nagu noaga oleks lõigatud ja film jäi pooleli. Jäi ainult arvata, mis edasi juhtub. Lõpp ongi vist kõige suurem miinus. Ei meeldi kui asjad jäetakse nii lahtiseks.Umbes 10-20 minutit oleks võinud kauem kesta ja kohe oleks parem lõpp olnud.
Uusi mõtteid mitte eriti pakkuv film, mida vürtsitas nii Dieseli tegelaskuju kui ka kenad actionstseenid ning paar huvitavat mõtet aga lõpp muutis algarvamuse kohe teiseks. Vaataks kindlasti uuesti, sest kuulub ju Vin Diesel minu lemmiknäitlejate hulka.
Annaks siis 7/10

Kommentaare ei ole: