laupäev, 25. oktoober 2008

Cradle of Filth - Godspeed on The Devils Thunder


Täna on siis see päev, mil minu pikaaegse lemmiku Cradle of Filthi uus album välja tuli, mille nimeks on siis Godspeed on The Devils Thunder. Tegemist on siis consept albumiga ehk siis kogu album tiirleb kindla teema või isiku ümber. Cradle eelmine consept album oli Cruelty and the Beast, mis jutustas loo Elisabeth Bathoryst(1560-1614). Album põhines Ungari "vere krahvrinna" Elisabeth Bathory legendil. Teda peetakse üheks ajaloo kõige tuntumaks sarimõrvariks, sest pärast tema mehe surma olevat ta koos nelja kaasosalisega tapnud ligi 600 tüdrukut ja noort naist. Kuigi mõisteti süüdi ainult 60 inimese tapmises. 1610 ta vangistati ning suri 4 aastat hiljem seal samas vanglas. Muidugi käivad sellise legendiga kaasas igasugused liialdatud kuulujutud, et ta olevat tapetud süütute veres supelnud, et saada endale nende noorust. Natuke rohkem infot saab ka siin:http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_BáthoryNiisiis miks tegi Cradle of Filth albumi sellisel võikal teemal. Sellisel lihtsal põhjusel, et Cradle puhul on tegemist extreme black metaliga, mida olen juba päris kaua fännanud. Ajakirja Metal Hammeri hinnangul on tegemist edukaima Briti metalbändiga pärast Iron Maidenit. Tüübid teavad, mida teevad ning oskavad selliseid teemasid ideaalselt muusikaliselt väljendada. Eks see meeldib võib olla ainult nendele, kes mingil määral blacki kuulab. Cradle puhul on see hea, et iga albumiga on oodata midagi täiesti uut.Läbi nende ajaloo on nad mänginud sellistel teemadel nagu vampirism, must maagia, mütoloogia, luule, gooti kirjandus, horror filmid ning muidugi erinevad kurikuulsad isikud. Samuti ei puudu lugude juurest koorid ega ka sümfoonilisus. Laulja Dani Filth on vist üks kõige ainulaadsema hääletämbriga vokalist metalis. Vähemal arvan seda mina ja arvan, et veel paljud teised ning samuti iseloomustab bändi ka vankumatu fännide kogukond.Uus album lubab igati vägev tulla. Siiani olen 2 lugu kuulnud. Üks oli kodukal 
http://cradleoffilth.ning.com/
ja teisel nägin videot. Looks
oli siis "Honey and Sulphur".
"Godspeed on The Devils Thunder" on siis samuti consept album. Seekord võetakse üles Gilles de Raisi(1404-1440) elu ja kuritööd. Tema oli 15 sajandi Prantsuse aadel, kes võitles Jeanne d´Arci kõrval inglaste vastu. Tänu sellele oli ta kogunud endale suuremat sorti varanduse. Temaga juhtus midagi. Ta oli kristlane kuid järsku hakkas ta satanistiks ning kogus ajaloos kuulsust kui satanistist sarimõrvar, kelle ohvriteks olid kohalikud lapsed. Ta hukati 1440 aastal. http://en.wikipedia.org/wiki/Gilles_de_Rais Imelikud inimesed elasid ikka 15-16 sajandil. 
Nojah kui nii nagu siis kristlust peale suruti võis nii mõnigi lihtsalt hulluks minna. Albumil mängib Gilles de Raisi rolli Doug Bradley, kes on juba varem Midianil, Nymphetaminel ja Thornographyl olnud jutustaja rollis.
Limited Editioni kaanel on samuti kiri: The Life and Crimes of Gilles de Rais. Limited versiooni muretsen minagi endale. 
Eestisse jõuab see kindlasti aeglaselt aga ikkagi ei hakka enne kalapoest saadavat versiooni kuulama. Jätan selle maiuspala nautimiseks
Muuseas on see siis Cradle of Filthi 8 täispikk album.
Eelnev kullavaramu:
The Principle of Evil Made Flesh (1994)
Dusk and Her Embrace (1996)
Cruelty and The Beast (1998)
Midian (2000)
Damnation and a Day (2003)
Nymphetamine (2004)
Thornography (2006)
Muidugi lisanduvad arvukad EP-d, singlid, live-albumid ja DVD-d





Kommentaare ei ole: