teisipäev, 14. oktoober 2008

The Incredible Hulk

Esimene Hulk oli minu jaoks suur üllatus, sest see oli täiesti erinev tavalistest koomiksil põhinevatest filmidest. Olid head näitlejad ning kokku tegi see üle pika aja ühe vaimustava teose. Ei mõista miks seda nii maha tehti. Oli erinev. No siis oli. Inimesed ootasid muidugi palju möllu, aga seda tavaliselt koomiksifilmilt just oodataksegi. Tuli välja hoopis sügavama mõttega ning draamataoline superkangelasefilm.
The Incredible Hulk on nii öelda uusversioon, et alustada uut seeriat Hulkiga. Uus sarnanes vanaga nii mõnelgil viisil. Algustiitrid oli ka peaaegu samasugused : ) Edward Norton oli muidugi esimene põhjus miks üldse kaalusin selle ära vaatamist. Norton sobis hästi Banneri rolli, aga ega Eric Bana ka halvem polnud.
Filmi alguses näidatakse Bannerit kui põgeniku kuskil Brasiilias. Ta üritab meeleheitlikult leida ravimit oma tavataule seisundile. Samal ajal püüdes endas peituvat jõudu talitseda. Pärast mitmeid tulutuid proove ennast ravida, leitakse ta valitsuse poolt üles ja algab jälle tagaajamine, millel ei paista lõppu tulevat. Banner on ühenduses olnud mehega, kes nimetab ennast Mr. Blueks ja kes on kindel, et suudab võib olla Bannerit aidata. Banner suundub tagasi USA-sse ning kohtub seal esimeset osast tuttava Elisabeth Rossiga, kelle isa on Banneri kõige vihasem jälitaja. Nagu ikka toimub tohutu kokkupõrge Hulgi ja sõjaväe vahel, mis oli ikka väga vaatemänguliseks muudetud. Eriti huvitav nüke oli helikahur.
Tim Rothi sisse toomine on ka suurema punkti vääriline. Tema on minu jaoks üks väga sümpaatne ja huvitavates rollides mängiv näitleja (The Legend of the Pianist on the Ocean).
Ta kehastab major Emil Blonskyt, kes tahtis samasugust võimu nagu Banneril. Algul küll väikeste kogustega aga mida aeg edasi, seda rohkem sõltuvusse ta sellest jäi ning lõpus sai temast Abomination. Elisabeth Ross aka. Liv Tyler oli oma rollis hea aga mitte midagi erilist. Seda osa oleks võinud ka keegi teine mängida. Esimeses Hulgis oli Jennifer Connely hulga parem. Ta oli siis tegelane, kes jäi meelde. Esimene juhatas tegelased sisse aga teisega sai nüüd kohe teemaga edasi minna. Lõpp kulmineerus siis Hulgi ja Abominationi võitlusega, mis muutis linna lahingutandriks. Seda pean tunnistama, et uues on Hulk arvutiga paremini tehtud. Ei meeldinud see liigne helerohelus esimeses. Mäletan, et kunagi nägin Hulgi igivanu versioone. Seal oli ka koht, kus Banner kukub helikopterist alla. The Incredible Hulk ei ole minu jaoks parem ega halvem kui Hulk.
Ehk siis 7/10

Kommentaare ei ole: