teisipäev, 2. september 2008

Terminator: The Sarah Connor Chronicles


Terminaatori sarja peale sattusin tegelikult juhuslikult. Tegelikult tänu sellisele näitlejatarile nagu selleks on Summer Glau. Ta mängis kultussarjas Firefly, mille täielik fänn ma olen. Seal kehastas ta vaimsete ja veel teiste probleemidega häiritud Riverit. Siis hakkasin vaikselt uurima, kus ta veel mänginud on ja sattusingi T:TSCC peale. Pean ütlema, et sari arendab väga hästi Terminaatorite sisuliini edasi ning on üldse oskuslikult välja kukkunud. Iga osa on vägagi nauditav. Summer Glau üllatas mind veel kord. Alles ta mängis väikest hullukest ja nüüd tundetut robotit. = )
Sarja sisu keskendub siis sündmustele pärast T2 lõppu. Sarah ja John Connor elavad pidevalt liikudes, et takistada kokkupõrkeid neid jälitavate Terminaatoritega. Viimaks on nad paigale jäänud ja elavad koos Sarahi uue mehe Charlie Dixoniga. Neile peab pidevalt jahti ka FBI Agent James Ellison, kes saabki põhjuseks miks Connorid jälle põgenema peavad. Seekord on Connoreid kaitsma saadetud imekaunis Cameron ehk siis Summer Glau. Nad puutuvad temaga siis kokku kui tulevikust saadetud Terminator Cromartie nad üles peilib. Koos Cameroniga pääsevad kõik vaevu minema ning otsustavad hakata SkyNetile vastu. Eesmärgiks saab hävitada SkyNet enne kui see liiga võimsaks saab ja maailmale sõja kuulutab.
Sari on hoogne, põnev ning sisaldab seda Terminaatorite seeriale omast võlu. Eriti meeldib Sarahi monoloog iga osa alguses ja peaaegu iga osa lõpus. See annab seda sügavamat tagamõtet juurde. T2 ja T3 vahele saab tegelikult ju ükskõik mida juurde lisada, peaasi, et see sisuliiniga kokku läheks. Väga huvitav on jälgida ka, kuidas Cameron koolis käitub ning noorte sõnavara õpib ja neid siis sobimatutel aegadel kasutab. Kuigi väga palju on ka lisatud juurde. Näiteks see, et Cameron on kuidagi teistsugune. See on sarjas pidevalt jälgitav, et just mille poolest ta nii erinev on . Cameronil on minevik, millest 1. hooajas teada ei saa, aga vihjatakse küll. Loodan, et teises hooajas saab natuke selgust sel teemal. Brian Austin Green mängis üllatavalt hästi. Ta on mulle ikka seebinäona tundunud. Tema tegelaskuju oli vist kõige huvitavam Cameroni kõrval. Algse Cromartie nägu oli kuidagi väga ebasümpaatne aga seegi paranes vahetusega näitlejate näol. Sarjas on rohkelt dialoogi aga ega actionit ka vähe pole. Ei tea, keda see nüüd häirima peaks, et mõne jaoks on vähem actionit. Esimene hooaeg alles ikkagi. Küll teises lisa tuleb. Üldiselt siis väga hästi õnnestunud ja heade näitlejatöödega sari, mis toob nii mõndagi uut Terminaatorite teemasse juurde ja tõstab mu ootusi Terminator: Salvationi suhtes. 10/10

Uue hooaja pildid ka siis. Ei jõua enam ära oodata. 4 päeva veel

Kommentaare ei ole: