teisipäev, 2. september 2008

Damien: Omen II



Seoses augustikuu Filmipoe allahindlustega õnnestus mul endale hankida Omeni seeria teine osa ning ka kolmanda osa ostsin paar nädalat hiljem. Nii umbes aasta tagasi sain samuti neljanda osa omanikuks. Esimest pole veel jõudnud osta. Kindlasti on see palju kallim kui need, mis ma sain 25 krooni eest.
Oomeni seeriaga on see, et iga osaga läks ta natuke halvemaks, aga mitte oluliselt kui neljas välja jätta. Vaat see küll oli eelmise kolmega võrreldes täielik käkk. Teine oli ikka igati korralik järg ja kolmas oli ka ning veel Sam Neil peaosas. Niisiis jõuan nüüd ka siis teise osa juurde.
Teine osa jätkab mingil määral juba tallatud rada. Damien Thorn, kes on nüüd 13-aastane, elab pärast oma ema ja isa surma tädi ja onu juures. Ta on suureks sõbraks saanud nende poja Markiga ning veedab suurema osa ajast temaga. Damien Thorn ei ole veel eneses peituvast saatanasigidikust teadlik. Ta võib olla tunneb seda aga ei aima, mis see võib olla. Damien ja Mark suunduvad sõjaväeakadeemiasse õppima. Samal ajal laiendab Thornide tööstusfirma ennast Kolmandasse maailma. Eks see kõik ole mingil määral ettevalmistus Damieni võimuletuleku jaoks. Et jalgealune oleks ikka kindlustatud kui ta täiskasvanuks saab ja oma nn. kuningriigi rajab. Damieni ümber toimuvad pidevalt imelikud asjad. Ta ei ole enda eesmärki ja saatust veel mõistnud. Tema ümber on pidevalt neid, kes teda kaitsevad ja õpetust jagavad. Esimese osa tõmbenubriks oli igaühele surma kuulutav buldog, aga nüüd on selleks vares. Filmis on nii mõnigi võigas stseen. Muusika on selles filmis päris tähtsal kohal. Kaamera näitab vahepeal lähivaates Damieni silmi ja seda saadab võimas gregoriaani - laadne muusika. need kohad oli küll väga hästi läbi mõeldud. Ega seegi osa ebavajalikke inimeste eemaldamise osas alla jää. Oli päris palju uut. Kuigi mitte just seda, mis oli esimeses. Siinkohal pean silmas esimeses osas kohta, kus lapsehidja ennast üles poos ning mees läbi klaaside suri. Selles osas oli näiteks jääga, rongiga, veoautoga seotud surmad. SPOILER : Kõige eredamalt jäi meelde, kuidas üks naine sõitis mahajäetud maanteel ning tal auto välja suri. Kui ta autost välja astus ründas teda vares, kes nokkis tal silmi peast välja nii kaua kuni kaugusest oli veoauto näha. Naine oli rünnakust hüsteerias ning loomulikult ei näinud ta ka midagi. Ta astus tee peale arvates, et auto jääb seisma aga ta eksis ja toimus kokkupõrge. Johnatan Scott-Taylor oskas noorust arvestades oma rolli Damienina väga hästi sisse elada. William Holden Richard Thornina oli väga hea vailk. Väga sümpaatne näitleja. Ma olen teda kuskil varem näinud aga ei meenu mis see olla võis.
Üleüldiselt on Damien: Omen II kõlbulik järg suursugusele horrorfilmile. Ei jäänud ta alla originaalsuse, põnevuse ning sisu arendamise poolest. Mingil määral sarnasusi oli, aga vähe.
7/10

Kommentaare ei ole: