teisipäev, 24. november 2009

PÖFF 2009 - kava

PÖFF on täies hoos, kuigi põhiprogramm pole veel alanud. PÖFF-i kõige suurema filmivalikuga programm algab 27. novembril ehk siis sellel reedel. Enne põhiprogrammi jõudsin veel Animated Dreamsi külastada, kus sai näha kahte üpris andekat ja ühte väga andekat filmi. Nendeks olid "Peur(s) du noir", "$9.99" ja "Mary and Max". Viimane jättis kõige sümpaatsema mulje. Varsti kirjutan sellest blogis ka. Seda see igatahes väärib. Põhiprogramm pakub taas võimalust antud stop-motion animatsiooni näha, kes seda veel teha pole jõudnud. Just Filmile see aasta taaskord ei jõua, aga see eest otsustasin 10 filmi kasuks, mida PÖFF-i raames kohe kindlasti vaadata tuleks. Üritasin välja jätta enamuse filmidest, mis üsna pea Coca-Cola Plaza ja teiste kinode ekraanidele jõuavad ja valisin lähtudes lavastajatest ning muidugi ka näitlejatest. Kuna filmide arv, mida vaadata saan, on mõistetavatel põhjustel piiratud, siis pidin nii mõnegi huvitavama teose nimekirjast välja jätma, aga pole hullu, sest 10 on parem kui mitte midagi. Üritan kiiremas korras ka igast filmist kirjutada ja arvan, et naabrimees LiveForThis on sõbrameheks ja aitab mind, kui ma peaksin hätta jääma. Seda ei pruugi küll juhtuda, aga tagavarasalv on siiski olemas. Kuna mina ja LiveForThis lähme mõistetavatel põhjustel PÖFF-ile koos, siis võib kindel olla, et meie anname oma panuse reklaamile ja et ikka võimalikult palju rahvast PÖFF-ile läheks.

Kava:
1. Reedel, 27. novembril suundun vaatama Korea filmi "Merehädaline kuul" elik "Castaway on the Moon", mis on saanud nii mõneski filmiblogis kiituse osaliseks ja kuna Koreast saabub alati huvitavat kraami, siis olen mina ka see, kes sel päeval agaralt Plaza poole kihutab.
2. Laupäeval, 28. novembril linastub Sõpruses "Janu" ehk "Thirst", mis on mulle juba pikemat aega huvi pakkunud ja seda seetõttu, et lavastajatoolis istub ei keegi muu kui Chan-wook Park ning peaosalist kehastab Kang-ho Song.

3. Pühapäev, 29. november on esimene kahe filmi päev. Esimene film on Andrzej Wajda "Kalmus", mis paelub mind nii suurepärase "Katyn"-i kui ka filmi temaatika tõttu.
4. Teine on Paul Giamatti komöödia/draama "Külmad hinged" ehk "Cold Souls", kus Giamatti mängib põhimõtteliselt iseennast maailmas, kus on võimalik hingesid vahetada ja müüa. See oleks siis ühtasi ka minu esimene külastus Artise saalidesse.

5. Esmaspäeval, 30. novembril on aeg, mil on võimalik näha Terry Gilliami uut ja Heath Ledgeri viimast filmi "Doktor Parnassuse imaginaarium" ehk "The Imaginarium of Doctor Parnassus", mis tõotab tulla midagi väga fantastilist.
6. Teisipäevaks, 1. detsembriks osutus taaskord Sõpruse filmiks London River, mis kõitis mu tähelepanu eelkõige tausta tõttu, milles lugu kajastub.

7. Kolmapäeval, 2. detsembril ühendan end aastasse 1982, mil leidis aset esimene Liibanoni sõda ja seda filmiga "Liibanon" ehk "Lebanon"

8. Neljapäeval, 3. detsembril olen Kumu auditooriumis ennast kurjusest päästmas ehk vaatan Ole Bornedali "Päästa meid ära kurjast" ehk "Deliver Us from Evil". Bornedal on varasemalt lagedale tulnud selliste filmidega nagu "Nightwatch" ja "I Am Dina"
9. Pärast Kumu suundun taaskord Sõprusesse "Mammut"-it ehk "Mammoth"-i, kus on peaosas Gael Garcia Bernal, kes on viimasel ajal väga tegusalt filminduses kaasa löönud. Pilgu peaks tõstma ka "Rudo y Cursi" peale, mille kättesaamisel on ainult probleeme.

10. Pühapäev, 6. detsember ehk PÖFF-i lõpp saabub filmiga nimega "Hingetu" ehk "Breathless", mis on taaskord pärit Koreast.

Kommentaare ei ole: