reede, 26. detsember 2008

The Ice Harvest

Mõtlesin, et pole ammu John Cusackiga filme näinud. Viimane oligi "1408", mis oli üsnagi hea vaatamine. Eriti sellepärast, et seda sain vaadata USA-s viibides. Maakeeli oleks antud film siis "Õhukesel jääl". Tegu on sellise musta komöödia hõnguga krimifilmiga, kus lisaks Cusackile on peaosades veel Connie Nielsen, Billy Bob Thorton, Oliver Platt jne. Tegemist on siis mõnusa  krimkaga, mida on vahel hea vaadata. Pead sisulahendustega eriti vaevama ei pea ja saab rahuliku südamega seda jõuluaegset siginat-saginat jälgida.
Filmis on 2 meest Charlie (Cusack) ja Vic (Thorton), kes varastvad suuremat sorti maffiabossi kassast natuke raha ehk siis nii umbes üle 2 miljoni. Linnast mehed veel tormi ja libeda tee tõttu lahkuda ei saa. Niisiis, ei jää muud üle kui oodata. Vargus ei jää varjatuks ning  maffia peksumees Roy jõuab meeste jägedele. Charlie on natuke ebalev ja arglik vennike ning hakkab kohe kartma aga Vic võtab asja rahulikult. Asi muidugi rahulikuks ei jää ning üldse ei ole asjad nii nagu alguses paistavad. Ikka peab keegi teist tüssama ning rahaga jalga laskma.
Film algab ise jällegi tulevikus ja siis minnakse tagasi sündmuste alguspunkti. Viimasel ajal tundub, et olen näinud just neid filme, kus alguses mindakse tagasi ning näidatakse, kuidas miski juhtus. Cusackit on ikka tore jälgida. Üldse on minu arust tegemist tasemel näitlejaga kuigi filmid tal just teab mis väga head ei ole aga vaataks alati kui võimalus on. Antud filmis on ta alguses arglik advokaat, kes ei taha, et valed inimesed teaksid, et töötab maffia heaks. Lõpus aga mõtleb elu üle järele ning teeb otsustava valiku nii oma elu päästmiseks kui ka uueks alguseks. 
Thorton teeb tavapärase rolli sellise kahepalgelise kahtlaste asjadega tegeleva tüübina. Kui alguses tundus, et jäädakse vahele Charlie rahaga laiamise pärast, siis tegelikult ei sõltunud asi temast. Ta oleks nii või naa kutuks tehtud. Kuna Charlie ise oli maffia advokaat, siis seepärast oligi tal nii lihtne ligipääs taolistele summadele aga kui nii juhtub, siis on ju enam vähem selge, kes võis varguse taga olla. Seepärast Roy kohe Charlie pidevalt külastatavates stripibaarides käiski. Ühe sellise koha baarmen oli üks meeldejäävamaid tüüpe. 
Eriti just sellepärast, et ta viis täide oma ähvardused murda näpud ühe strippari mehel, kes teda vahetevahel peksis. Muidugi oli koomiline koht kui mees saadud obadustest maas oigas, siis baarmen rääkis rõõmsalt, et läheb viib lapsed lõbustusparki. Lisaks oli ka üks kummaline politseinik, kes sattus oma 3 korda Charlie tegemiste peale aga lasi ta alati minema, sest tahtis sellele samale maffiabossile pugeda. Miskipärast tundub, et Oliver Platt muid osatäitmisi ei teegi kui selline naistemees ja ropu suuga joodik. Connie Nielsen oli nö. suur sõbranna Charliele, kes osutus sama kahepalgeliseks kui seda oli Vic.
 Film oli täis pikitud süsimusta huumoriga vürtsitatud kohti, mis muutsid vaatamise päris nauditavaks. Lõpu, kui sellise peale kohe ei tulnudki. Pärast oli hea mõelda, et loogiline jah, aga tegevuse käigus lihtsalt ei märka igat pisidetaili. Pärast lasi Charlie rahaga jalga ning alustas uut elu koos joodikust sõbraga. Lõpp hea. Kõik hea.
7/10

Kommentaare ei ole: