pühapäev, 28. detsember 2008

Get Smart


Mäletan kui sai tatina Don Adamsi esituses "Get Smarti" vahitud. Tema need imevidinad, mis kunagi korralikult ei töötanud (vähemalt tema kätes) ja KAOS ning CONTROL on klassika.
Nüüd siis pandi tõusev täht Carell otsa ja pean ütlema, et valem töötas peaaegu sama hästi. Võib olla on Carelli Smart liiga ilustatud ja oleks justkui näha, et ta nagu väga püüaks aga film on hea versioon kunagisest klassikalisest sarjast. Don Adams oli sinna rolli lihtsalt loodud aga Carellil polnud ka midagi viga.
Sisu keerleb siis KAOSE ja CONTROLI igipõlise võitluse ümber, mis olevat pärast Külma sõja lõppu läbi saanud. Sugugi mitte. KAOSE käepikendused tegutsevad ikka ning samuti ka CONTROL, kes püüavad neil sabas püsida. Maxwell Smart on siis selline natuke häbelik ning arglik analüütik, kes ülekõige unistab saada agendiks nagu seda on Agent 23 (Johnson). Tema töö on ülimalt detailne ning selle poolest teda nii väga hinnataksegi. Ülemus leiab, et ta ei kõlba agendiks, sest tema töö analüütikuna on liiga hea. Kui aga peakorterit rünnatakse ning kõik välisagendid satuvad rünnaku alla, siis ei jää ülemusel muud üle kui panna Max agentide ridadesse. Koos Agent 99-ga asuvad nad KAOSE esindaja Siegfriedi jälile. Kui alguses tundub, et Max on saamatu, siis seda ei ole ta kindlasti. Paljudes olukordades on ta suuteline olla teistest peajagu parem.
Pean ütlema, et pugistasin naerda ikka peaaegu kogu filmi. Koomilisi kohti oli ohtralt. Samuti oli ka tüüpilisi nalju, mis enam eriti ei mõjunud. Näitlejad olid hästi valitud. Eriti ülemus ehk siis Alan Arkin. Vot kui kui teda vanameheks sõimata, siis ootab sõimajat vägev paremhaak=) Märkasin, et Hiro oli ka siia filmi sattunud. Hathaway oli samuti tasemel 99-na. Kingatelefon lihtsalt pidi siin olema. Muidu poleks olnud tõelise "Get Smart"-ga tegemist. Johnson pole minu jaoks kunagi eriti hea näitleja olnud. Tema filmid on ikka sellised ühemehe fiaskod olnud aga komöödiasse nagu see, sobis ta hästi. Film leidis kuidagi hästi oma rütmi minu jaoks ning üldse oli üle pika aja hea Carelliga filmi vaadata. Ega paistis, et eelarvega koonerdatud poldud. Kõik efektid, nii palju kui neid oli, olid tasemel. Mis muud öelda. Soovitan vaadata nii "Get Smart"-i filmiversiooni kui ka tõsiselt hea komöödia pärast.
7/10Sarja avalugu:

Kommentaare ei ole: