teisipäev, 30. detsember 2008

Die Hard With a Vengeance ja Live Free or Die Hard


Kolmandat osa olen näinud siis ainult seda lõikamata versiooni. Sama versioon, mis TV 3-s jookseb, kus filmi alguses teatab, et see on täiesti lõikamata. 3-mas osa oli siis just oma mõõtmetelt suurem kui eelmised. Vähemalt oli ta seda niikaua kuni ilmus 4-as. Seekordne pahadik on jällegi mulle väga meelt mööda. Üks parimaid näitlejaid Jeremy Irons. Ei saa ka mööda vaadata Johni abilisest Samuel L. Jacksonist. Kui esimeses oli hoone, teises lennujaam siis kolmandas linn ehk siis NY. See mulle kõige rohkem meeldibki, et terroristiaktsioonidega on mindud väga kõrgete panuste peale. Kõikvõimalikud kihutamised, tulistamised, õhkulendamised, tunnelis sõitmised kui tulvavesi selja taga on ning mida iganes hullu veel, olid väga hea käega tehtud ja pole ka ime kui McTiernan tagasi oli. Kõige selle vahele mahtus kenasti koomilisi kohti nagu see taksosõit, algus getos jne. Willis pole Johni juures oma šarmi kaotanud ja kogu masinavärk töötab kenasti. 8,5/10
4-as osa on lahe sellepärast, et sain võimaluse minna kinno vaatama veel ühte McClane vägitükki kui juba suurem olin, sest 5 -aastasena ei jaganud ma igasugustest McClanedest mõhkugi. Peab ütlema, et LFoDH oli mõõtmetelt tõesti suurem kui 3-as nii mitme asja poolest. Hea näide on näiteks reaktiivlennuk maanteed hävitamas ning siis John selle tiival ratsutamas, samuti ka politseiautoga helikopteri hävitamine ning üldse olid efektid kuidagi väga kõike võimendavad. Näiteks see koht tunnelis kui John peitub seina taha ning veoauto vastu seina põrutab. Justin Long eriti hea valik ei olnud.
Muudkui kobises ja kobises kogu aeg. See on ka mingi uus trend, et topitakse mingi nooruk sisse, kes lakkamatult lobiseb kogu aeg. Seekordne pahadik ei olnud nii sümpaatne kui olid olnud eelmised aga lõpu poole harjus temaga juba ära. Küberterrorism on tegelikult hea mõte aga tänapäeval on see nii etteaimatav, et seda võiks kasutada. McClane on vanaks jäänud.
Seda on näha ta silmadest ning näost aga see ei takista tal lasta enda õlast kuuli läbi ega teha veel sada imet. Ta võib vana näida aga peksa annab pahadele ikka ning ülihäid repliike pillub samuti nagu kuulipildurist. McClane on tagasi. Ei tea, kas ka 5-s tulekul? Elame näeme 8/10
Tuli meelde kinos üks seik. Seal silla peal hakkas McClane juhitav veok ümber minema aga imekombel seda ei juhtunud. Selle peale hakkas mingi suurem rühm inimesi plaksutama=)

Kommentaare ei ole: