neljapäev, 19. veebruar 2009

T:TSCC - SE2 E14 - The Good Wound

Kätte on jõudnud aeg, mil hakkan jälle igast T:TSCC-si osast iga nädal natuke muljetama. Võib olla ei viitsi enam nii pikalt kirjutada kui enne, aga eks vaatab, mis elu toob. Kuuldavasti ei läinud T:TSCC/Dollhouse reedeõhtune eetriaeg vaatajate seas kuigi hästi. Arvan, et saatuslikuks sai väga pikk paus, mis võis kustutada nii mõnegi nõrgema mäluga ameeriklase mälestuse selle sarja kohta. Ei ütleks, et mul nii oleks olnud aga ilmselt oli suur abimees ka blogisse üles pandud T:TSCC blogi ja ametliku Foxi netilehe aadressid. Aeg Termit nõrgemaks teinud polnud ja eks see ongi peamine. Dollhouse oli ka vägev. Vajab harjumist ja muidugi on veel ühe osa järgi vara öelda, kas meeldib või mitte. Kuna tegemist on Whedoniga, siis hakkab meeldima.
Vahepeal tundus tõesti, et tammuti ühe ja sama liini juures asjatult koha peal aga kui asjad jälle arenema hakkasid, olen jäägitult iga osa edasi jälginud. 2 hooajaks on kõik tegelased muutunud juba päris südamelähedaseks ja kui nüüd tahavad kellegi veel maha kõmmutada, siis oleks kahju ka. Oleks midagi varem juhtunud mõne tegelasega siis vaevalt oleks häirinud. Cromartie sai küll kuuli aga Weaver andis talle teise hingamise ning andis ka uue nime talle - John Henry. Naljakas natuke, sest John Henry oli tegelikult ju see, kes võitles masinatega aga siin on tagurpidi. Ta on masin, kes võitleks justkui inimestega.
Viimane osa jättis mõtte nii lahtiseks, et ajurakud pidid hävinema kui Sarah minestas aga nägi enne taevas hõljuvat masinat. "The Good Wound" jätkabki täpselt sealt, kus pooleli jäi. Sarah on haiglas. Ta oli suuteline kuulihaavaga laohoone juurest ära sõita ning sattus siis lõpuks haiglasse. Edasi laseb ta haiglast jalga ning võtab ühe arsti enesega kaasa, et too tema haava eest hoolitseks. Samal ajal viivad John ja Cameron Riley haiglasse. Eelmises osas lasi ta endal veenid läbi. Ilmselt siis Cameroni juures viibimise tõttu ning pinge pärast, mida Jesse talle peale surus.
Äärmiselt huvitav asjaolu seekordse osa juures oli Kyle Reese toetav käsi Sarahi väsinud õlgadel. Sarja Kyle on ikka päris sarnane Michael Biehnile. Kogu osa jooksul nendel hetkedel kui Sarah tegutseb liiga sundivalt või siis osutab relva alati kellegi oimukoha poole, siis tuleb sisse mõistusehääl, keda esindaks kui Dereki noorem vend. Sari on küll lühikest aega kestnud aga selliste huvitavate mõtetega on alati üllatatud. Sarahist mahajäänud laohoonet suundutakse hiljem uurima aga keegi on juba ette jõudnud. See on juba teine teema. Mind huvitab rohkem, kes selle coltaine materjali kogumise taga on ning mida õigupoolest kogu selle metalliga tehakse.
Weaver ei paistnud sellest midagi teadvat. Teada sai ta laohoonest alles John Henryga juttu ajamise ajal. Ex-Cromartie saab nüüd netis surfata ja kõige kohta infot otsida aga mis siis juhtub kui ta õige info peale satub, et näiteks ennast arendada vms. Praeguse seisuga ei ole ta veel iseseisvaks muutunud aga eks see aeg ka varsti tuleb. Ikka on jäänud mõistatuseks, mis on Weaveri plaanid J.Henryga. Milleks on tal vaja kõrgtehnoloogilist robotit? Ise ta veel on samasugune. J.Henry tähelepanek, et Weaver pole inimene oli hea nüke. Ta küll ei mõista asju nii  nagu näiteks vedekristallist terminaator neid mõistab. Näiteks, et iga terminaatori algmissiooniks jääb alati John Connori leidmine. Kui Weaver peaks talle peale sattuma, siis oleks ta kohe laip. J.Henryl aga sellist funktsiooni enam ei ole, aga tal on salvestatud mälestusd Cromartie tegevusest. Ta võib uudishimust uurima hakata ja mainida seda näiteks ka Weaverile või näitab talle üldse videot, kuidas Cromartie oma lõpu leidis ja samas Connorit jälitas.
Summer Glau hiilgab endiselt Cameroni rollis. Ma juba ootan, et tuleks jälle mõni osa, mis keskenduks tohkem Cameronile ja tema tegemistele. Tema tegelasse süübimine pole küll esmatähtis aga samas miks mitte. Weaveri tapatöö oli sõna otseses mõttes äge. Pole ju sarjas varem elavhõbeda terminaator tegutsemas olnud kui välja arvata see väike näpupikendus esimestes osades.
Laupäev näeb juba järgmist osa ka, eks siis kirjutab järgmine nädal sellest, kui mitte varem.


Kommentaare ei ole: