teisipäev, 24. veebruar 2009

T:TSCC - SE2 E15 - Desert Cantos

Seekordne osa oli taas selline, mis on osadeks jaotatud. Tegevus ei ole küll erinevatesse aegadesse jaotatud nagu ühes eelmises oli aga iga osa oli oma pealkirjaga. Jaotus oli siis selline: The Vigil, The Church Service, The Motorcade, The Burial, The Wake, The Recessional. Nagu eelmises selgus, siis Weaver käis pikendatud kätega tundmatu firma töötajatega lustimas ja lõpus lasi kogu kupatuse veel õhku ka. Desert Cantos jätkab täpselt sealt, kus eelmine lõppes, kui Sarah, Derek ja John otsustavad selle firma kohta infot leida ning lähevad hukkunute matustele ja püüavad sealsete leinavate omakeste kaudu midagigi kasulikku leida. Välja tuleb aga hoopis midagi muud. Firmast ei tea keegi mitte midagi. Nagu oleks maa alla vajunud. Ise ei suuda veel punkte omavahel ühendada. Kas firma tegevus on SkyNetiga seotud ja miks Weaver selle ära põrmustas? Iseenesest mõtleks kohe, et Weaver leidis, et firma olemasolu on tema plaanide vastu ning et täita oma missioon võib teiste missioone katkestada. Muidugi ei tea ma siiani, mis on Weaveri minevikus viibimise põhjus. Mis võib olla tema mission ja kuidas on see seotud John Henryga? Suurejooneline plaan käivitada SkyNet varem kui enne. Täitsa võimalik.
Thomas Dekker tundus alguses natuke liiga pingutav aga nüüd olen juba harjunud tema etteastetega aga vahetevahel on mõnel hetkel ikka selline mängulik tunne sees. Ei tundu, et ta võtaks rolli väga tõsiselt või lihtsalt omavolitseb rolli kallal natuke. Lena Headey valikuga ei saa üldse nuriseda. Mida rohkem teda näen, seda suurem on sümpaatsus tema vastu. Märkasin, et tal on veel eelmine aasta valminud õuduka sugemetega The Broken. Kui selle oma käte vahele  kunagi saan, siis püüan üle vaadata, sest olen teda tegelikult vähe filmides näinud. Siiani olen teda silmanud 300-s, The Brothers Grimm, Merlin, Onegin ja ongi kõik.  
Stsenaarium on see, mis on mind selle sarja juures hoidnud. Oleks kõik nagu lahtised kruvid ja seostatakse omavahel suvalisi asju, siis vaevalt oleksin, siis nii pühendunud kui praegu. Noh, mis pühendus see ka on. USA-s jooksevad kõik näitlejatele järele ja kogu elu tiirleb sarja üle arutamisest. Mina olen veel see normaalse huviga nö. fänn. Ajaliinidega pandi natuke pange küll aga kõik ülejäänud seosed on ilusti selgitatud või ootavad veel selgitamist.
Firma, Weaveri ja SkyNeti vahelist seost veel täielikult ei mõista aga aimata võib, et midagi olulist see endaga ikkagi kaasa toob. Ülisalajane firm, kelle turvatöötajad jälgivad kõikide omakeste kodusid ning kõrvaldavad neid, kes lobisema on hakanud. Mida firmas ikkagi nii salajas hoiti selgus osa lõpus kui väikesest veeloigust ilmus midagi T3-st tuttavat. Weaver õpib endiselt inimeste loogikat ning loomust. Hea näide oli kurbus, mida peaks iga naine tundma oma mehe surma puhul. Huvitav koht oli ka see, kui ta kutsus tütre oma sülle istuma ja tütar ütles, et issi süljes oli soe aga ema omas on külm ja Weaver vastas: I Know. Vastastikune mõistmine vähemalt olemas.
Cameron võib tõesti väga creepy näida kui ta oma ülistiilsetes riietes alatasa Johni jälgib ja seisab nagu post ning silmi ei pilguta. See ongi aga tema võlu. Emotsioonitus annab rollile oma raskuse ja põnevuse. Eriti kui ta järsku nutma hakkas, nagu juhtus Allison From Palmdale osas. Josh Friedman lubas, et Cameroni plahvatusest tekkinud viga hakkab jälle tema olemust mõjutama ning et lõpuks saame teada, kes Weaver on ja Jesse taustaloo selgitus pidi ka ilmnema. Jään ootele üha kasvava huviga.

Kommentaare ei ole: