pühapäev, 10. jaanuar 2010

Sandy Collora Hunter Prey

Tulekul on üha uusi ulmefilme, mis on toodetud minimaalse raha eest, aga teostus sunnib kukalt kratsima ja küsima - tõesti? Mõni panustab rohkem efektidele, teine jälle kostüümidele, aga kui moodustada perfektne keskkond, kuhu sulanduvad tulnukad ja kõik teised tegelased, siis ei peagi metsikult raha kulutama, vaid looma lihtsalt illusiooni, et kõik on tipptehnoloogiat kasutades loodud, aga tegelikult on olustikku, keskkonda, tegelasi ja filmikeelt nii hästi omavahel balansseeritud, et keegi ei märka eriti vigu, odavust ning lihtsaid meetodeid. Sandy Collora on lavastanud 4 lühifilmi ja eelmisel aastal ilmus tal esimene täispikk film, mis jutustab võõral planeedil lahtihargnevast kassi-hiire mängust võimukandjate ja vangi vahel, kes on ühtlasi oma tulnukrassi viimane esindaja. Kosmoselaev Prometheus hädamaandub võõral ja vaenulikul planeedil. Meeskond on haavatud ja vang põgenenud. Samal ajal leiab aset planeetidevaheline sõda, mis kujuneb oluliseks taustalooks vangi jälitavale laeva meeskonnale, sest üsna pea panused muutuvad ja jahtijatest saavad jahitavad. Trailerite ja piltide järgi võib arvata päris palju. Madalaeelarveline ulmekas, mis ilmselt ei plaanigi hakata näitama võimsaid kosmoselaevu, vaid keskendub üksnes planeedil toimuvale. Trailer jätab kummaliselt hea mulje ja eriti veel seetõttu, et varustus, mida tegelased kannavad, on teatava Star Warsi hõnguga, kuigi tundub, et ei tasu lootagi, et peale mõne tühise sarnasuse võib leida midagi veel. Kõrbelises keskkonnas asetleidvast pingelisest tagaajamisest ära ei ütleks ja kui film ühe või teisel viisil kunagi ka kättesaadav oleks, siis vaataks kohe rõõmuga.
Sandy Collora on korra enda kätte võtnud ka Batmani temaatikaga teose. Nimelt tegi ta 8 minutilise lühifilmi Batman: Dead End, mis põimib endasse kinomaailma suurkujud Alien`i ja Predator`i ning muidugi Batmani maailma põhitegelase Jokkeri, kes kõik asuvad ühel vihmasel ööl Batmani vastu võitlusse. Lühifilmi kohta on tehtud üllatavalt head tööd. Nähtu põhjal on huvi Hunter Prey vastu veelgi kasvanud. Collora tundub olevat hakkama saanud mitte tänapäevase ulmega, vaid pigem vanemat sorti ulmeseiklusega/thrilleriga. Paistab, et Collora pole leidnud levitajat, millest on kahju, sest nii peab teab kui kaua veel ootama, et tema üllitis ka meile kättesaadav oleks.

2 kommentaari:

Metsavana ütles ...

Tundub huvitav, vaataks samuti heameelega.

Ra Ragnar Novod ütles ...

See idee paistab tal olevat võrreldes eelnevatega kõige omanäolisem, aga et Collorast kui lavastajast rohkem aimu saada, vaatan kõik tema lühifilmid ka igaks juhuks üle. Batman oli küll hää.