reede, 1. mai 2009

The Hunt For Gollum

Uus Sõrmuste Isanda film on saabunud! Tegelikult mitte. Jackson ja Del Toro 2. osalist "Kääbiku" eepost peab veel kaua kaua ootama. Kuuldavasti otsustati nii, et "Kääbiku" teise osa jaoks ei mõelda välja lihtsalt haakuvat sisuliini, mis ühendaks selle "Sõrmuse Vennaskonnaga", vaid kasutatakse olemasolevaid materjale. Arvatavasti kasutavad nad siis mitmeid J.R.R. Tolkieni materjale, mis ei ole küll täispikkuses raamatuna ilmunud, aga need materjalid, mis toovad esile mitmeid fakte, mis juhtus enne ja pärast "Kääbikut" on täitsa olemas "Lõpetamata lugudes" ja natuke on ka "Silmarillionis" kui ma praegu ei eksi. Need lood seostuvad nii Aragorni, Gandalfi kui ka Sarumaniga. Et tasub neid siis teise filmi oodata, aga eks näis, kuidas otsustatakse materjali kasutada. Ise olen üliõnnelik, et "Kääbik" nüüd ikkagi tuleb ja et see veel kahes osas on teeb mu veel rõõmsamaks, sest Tolkieni maailmast saab materjali võtta küll ja küll. Otsa igatahes ei saa.
Nüüd siis "The Hunt For Gollumi" juurde. Tegemist on täiesti iseseisva 40-ne minutilise filmiga, mis ilmub 3. mail sellel (http://www.thehuntforgollum.com/updates.htm) lehel ning sisu suundub aega enne "Sõrmuse Vennaskonda" ja "Kääbikut", mil metsades elasid duunedainid ja ühes nendega tulevane Gondori valitseja ja Isilduri järeltulija Aragorn. "Lõpetamata lugudest" mäletan, et Aragorn ja tema kaaslased patrullisid Kääbikla lähistel ja üldse olid selles piirkonnas asunikud. Saruman hoidis Gandalfil silma peal, sest aeg oli ärev Sauroni naaseva võimu tõttu, mis ei olnud küll veel nii tugev kui "SV"-s, aga piisavalt, et Nõukogu, kuhu kuulusid ka Gandalf ja Saruman kokku tuleks ja edasisi samme arutaks. Saruman on tegelikult Gandalfi salamisi alati kadestanud ning püüab teda kõiges jäljendada ning omandada samu teadmisi, mis Gandalfgi. Tänu sellele, et Gandalf käib pidevalt Kääbiklas hoiab kääbikute kodumaal silma peal ka Saruman. Ma ei tea, mis ulatuses see onlines ilmuv iseseisev film teemat haarab, aga sisututvustuses on aru saada, et Aragorn asub Gollumi jahtima, sest käivad kuuldused, et tema on see, kes teab Sõrmuse asukohta ning kui Aragorn ta leiab, siis hõlbustab ta tulevase Sõrmusekandja teekonda ning takistab Sauroni käsilastel Sõrmust enda kätte saamast.
Film tundub kahe traileri ja piltide järgi väga kena. Tundub täpselt nagu Jacksoni visioon. Näitlejad tunduvad oma tööd väga tõsiselt võtvad ning sellest saab aru juba traileris Aragorni nähes. Tema sügavmõttelised ja rasked silmad on täpselt samad, mis triloogias. Visuaalne pool on traileri järgi samuti äärmiselt kena. Orkid ja kõikvõimalikud mäekollid tunduvad traileri järgi väga tõetruud. Näha on, et asjaga on väga palju vaeva nähtud. Koduleheküljel saab kahte taustalugu ka kuulata. Mind huvitab, mis moodi nad Gollumi kujutamisega hakkama saavad. Samasugust hiilgavat enesevihkajast sõrmusearmastajast endist kääbikut nagu triloogias niikuinii olla ei saa. Trailereid, postereid ja klippe saab eelnevalt mainitud kodulehelt näha.
"Kääbikuni" on veel kaua aega, aga senikaua saab "The Hunt For Gollumit" vaadata.
Jaht algab 3. mail

Kommentaare ei ole: