laupäev, 9. mai 2009

Terminator Salvation - trailer, alternatiivsed lõpud

Nagu ikka käib nii suure filmi ümber igasugune kõmu ja muu kõikvõimalik reklaamikampaania. Mina olen otsustanud oma blogi üle külvata ainult filmi posterite ja traileritega. Klippe ei hakka panema, sest ei vaata neid isegi. Ei leia mõtet filmi juba varem jupiti vaadata. Viimane trailer on 4. minutiline ning üpris kokkuvõtlik. See tähendab, et näidatakse tavalise traileri kohta tavatult palju materjali ära ning seetõttu lahterdub seegi minu jaoks samasse kohta, kus klipidki on. Ära vaatasin ikkagi, aga arvan, et kui ei vaata, siis on filmielamus nõksu võrru suurem ka.
Seeria 4-ndast osast ootan väga palju, sest selle filmiga on mindud teema juurde, mida ei ole kunagi seerias nii suurel määral käsitletud. Trailerite ja muude piltide põhjal tundub, et hakkama on saadud vägagi hea tasemega postapokalüptilise maailma kujutamisega, aga et täit selgust saada peab ikka kogu filmi ära nägema. Christian Bale valik Connori rolli on suurepärane. See mees on selline kameeleon, et võib muutuda ükskõik kelleks. Traileritest võib tema näost välja lugeda pingutust ning pühendumust, et ma väga enam ei imestagi, miks ta võtteplatsil niivõrd närvi läks. Connoreid on olnud mitmeid ning igaüks on tugeva panuse andnud selle karakteri arengule. Mõni vähem ja mõni rohkem. Olulised on nad kõik. Räägitakse juba 5-ndast ja 6-ndast osast ning käivad jutud, et masinad suunduvad tuleviku lahingutandrilt minevikku, et Judgement Day tulekut kiirendada. Varem on ainult üksikud terminaatorid läbi läinud, aga McG plaanib tuua minevikku laiaulatusliku sõja. Kas see ka läbi läheb? Seda veel näeme. Kas see kõik antud seeria konteksti sobib? Seda ütlen, siis kui 4-s nähtud.
Mingi aeg tagasi lekkis netti filmi lõpp ning kiiruga muudeti see ka kohe ära. Nüüd avaldati 2 alternatiivset lõppu, mis on väga imelikud ning panevad mind huvi tundma selle vastu, missugune lõpp siis filmile lisati, sest kui need on niivõrd kõikemuutvad, siis kas muudeti lõpp paremaks arvestades Connori seisukohta või jäädi selle juurde, mida vihjavad alternatiivsed lõpud. Loodan, et solkima niimoodi ei hakata. Connor omab ikkagi tähtsat rolli ning ei usu, et ma tahaks tema asemel kedagi teist näha. (Lõppe soovitan lugeda omal vastutusel)
Lõpud:
"There was an ending of intermediate darkness, in which ... the mechanical Marcus takes over as Connor and goes on to lead the resistance," he said. "It's essentially a secret to everybody, except the inner circle, that John Connor is now a robot, is now a Terminator. We're going for some irony there."
"We had a jet-black ending. Connor dies, we're in a room with all the people we care about," he explained. "You take Connor's likeness, you put it on the living machine of Marcus. He sits up, now looking like Christian Bale, takes a gun, kills Kate, kills Kyle, kills Star, kills everybody, eyes flare red, [snaps] the end."

2 kommentaari:

Bruno ütles ...

Mnjaa... loodetavasti ei pea filmis pettuma!

Ra Ragnar Novod ütles ...

Nojah It`s the only hope we have