teisipäev, 31. märts 2009

T:TSCC - SE2 E19 - Last Voyage of the Jimmy Carter

"Last..." on põhimõtteliselt otsene järg eelmisele. Eelmises osas jäi kõik õhku rippuma, aga uus osa tekitas siiski rohkem küsimusi kui andis vastuseid.
Jätkuvad Jesse mälestused allveelaeva misioonist, mis paljude kummaliste asjade kokkulangemisel lõppes kahjulikult meeskonna suhtes. Meeskond tõi ära paki, mis oli mõeldud John Connorile, aga kummaline oli see, et pakk toodi terminaatorite käest. Keegi peale allveelaeva komandöri, kes oli samuti terminaator, ei teadnud, mida pakk endas sisaldab ning salatsemine tõi kaasa paljude meeskonnaliikmete nurisemise ning küsitavuse missiooni õigsuse suhtes. Asi lõppes nii mõnegi liikme suhtes halvasti. Minule jäi samuti arusaamatuks, miks oli John Connor võtnud oma usaldusisikuks terminaatori, aga mitte mõne oma inimestest. Sellest teguviisist ma täpselt aru ei saanudki, kuigi lõpus midagi juba natuke avaldati, aga sellestki jäi vajaka. See, et Connor ei taha oma inimestest ilma jääda ning kasutab ohtlikutel misioonidel ainult ümberprogrammeeritud roboteid võib ohtlikuks kujuneda. Võib-olla kujuneski, sest Jesse meeskonna liikmed olid arvamusel, et pardal on vaenlane, kes on saadetud vastupanuliikmete baasi hävitama.
Suure salatsemise tõttu terminaatori poolt kerkisid pinged lakke ja küllalt sai ka seni misioonile truuks olnud Jessel, kes komandöri pea jupi võrra lühemaks lasi. Mõistatuseks jäi ka see, miks oli komandörile antud käsk eirata teiste inimestest meeskonnaliikmete käske. Situatsioonist endast sain aru, sest vahepeal ei saanud ise ka aru, kas komandör täidab ikka Connori käske või on ta hoopis SkyNeti palgal ja pakk on tegelikult rünnak Connori pihta. Nii asjad siiski ei kulgenud, sest tuli ilmsiks paki sisemus, milleks oli ei keegi muu kui elavhõbeda terminaator, kes ühe liikmetest tappis pärast tema kehakuju omandamist. Hiljem kui allveelaevast terminaatori rünnaku hirmus lahkuti ütles elavhõbeda terminaator Jessele sõnumi, mis oli mõeldud Connorile ja sõnumiks 0li küsimuse vastus "jah". Hiljem sai täpselt ka teada, mis küsimus oli, aga see ei toonud mulle ikkagi rahu. Kas te ühinete meiega? - see oli küsimus. Ei saanud täit selgust, kes olid need terminaatorid, kellele seda ettepanekut tehti, aga võib-olla tuleb see ka kunagi välja. Huvitav, mis neil küll plaanis on? Lõid uue liini, kus on robotid, kes ei tööta SkyNeti heaks? Võimalik, aga kaheldav. Loodan, et seda natuke valgustatakse ka. Huvitav oli tuleviku-Cameroni ütlus, et talle sõnumit edasi õelda teeb sama asja välja, et tema ongi Connor. Mida teab Cameron, siis seda teab ka Connor. Huvitav, huvitav. Jesse kaotas siis allveelaevas toimunud kähmluse tõttu lapse. No, eks see selgitas kenasti Jesse suure vihkamise Cameroni vastu ja miks ta üldse tagasi minevikku läks eesmärgiga John Cameronist võõrutada, mis muidugi läbi kukkus.
Tagasi minevikku ka siis. Tuli välja, et John oli kogu aeg teadnud Jessest ning et ta tulevikust on, ei olnud ka temale teadmata. Osa lõpusirgel suundus John Jesse juurde vestlema ning seal olles mõistis ta, kes Riley hukus tegelikult süüdi oli, aga ta säästis Jesse. Derek nii mõistvaks ei osutunud, kuigi minu suureks ärrituseks Jesse ära koristamist ei näidatud. Nüüd võib mõelda, et Jesse tuleb ehk kunagi tagasi. Thomas Dekker on iga osaga aina sümpaatsemaks muutunud. Varem oli ta kuidagi võlts, aga nüüd olen teisel arvamusel. Väga kenasti mängib välja raske koormaga rolli, kuigi teismelisena on ta väga ebausutav. Teda on huvitav jälgida, sest alati on midagi uut oodata. Kõik tegelased on nii lähedaseks juba muutunud, et ei tahaks küll nüüd mõnda pidevalt ekraanil näha olnud tegelast suremas näha, aga see vist reedeses osa just juhtubki. Vähemalt trailer niimoodi mõista andis, aga ei tea ka. Annavad meelega valesti mõista.
Kui esimesel hooajal oli Derek kuidagi kohmetu veel, siis nüüd on ta täiesti sobiv ning minevikumeenutused läbi tema elamuste mängivad päris suurt rolli. Johni ja Sarahi vägikaikavedu Cameroni suhtes jõudis lõpule. Sarahil ei olnudki ikka õigus, aga see eest esitas Sarah Cameronile huvitava küsimuse. Miks saadeti just tema minevikku? Asi polnud võib-olla tema truuduses Connorile, vaid hoopis mõjumises Connorile. Võimalik, et Cameron saadeti muudel põhjustel ära, kuid see on puhtalt teooria. Connorid kolivad ära uude kohta, aga tee peal juhtub nii mõndagi...

Kommentaare ei ole: