laupäev, 21. märts 2009

T:TSCC - SE2 E18 - Today Is the Day

Cameroni ja John suhted hakkavad metsa poole kiskuma. Oli see siis planeeritud Jesse poolt või mitte, aga lõhe nende kahe vahel on tekkinud ning pole teada, kuidas selline olukord edasist mõjutab. Riley eemaldati mängust, aga mul pole tema tegelskuju lahkumisest eriti kahju ka. Muidugi mõjutab kaotus nii Johni kui ka Sarahi suhtumist Cameroni. Tema eelnevad kahtlustäratavad teod loovad tugeva aluspinna, et teda Riley surmas süüistada kuigi ta süüdi ei ole. Jesse plaan oli panna John Rileysse armuma, et Cameron teda sellepärast ohuks peaks ja ta kõrvaldaks. Plaan kulges küll teistpidi, aga kahju on juba tehtud. John ei suuda endale tunnistada, et Cameron võis seda tõesti teha, aga Sarahi otsusekindlus mõjutab ka Johni. Jesse käitumine Riley suhtes tuli üllatusena ning plaani tegelik mõte oli enne arusaamist üsnagi varjatud. Cameroniga tuleb veel palju sehkendusi. See on kindel. Juba see, et Cameron läks Riley häält matkides üle piiri oli äärmiselt imelik. Miks vajab ta niivõrd Johni tuge ja lähedust? See ei saa ainult olla kaitsmise eesmärgil. Arvan, et midagi enamat on pinna all peidus. See, et Cameron on teistsugune loob talle hoopis teist laadi olemuse. Paljud tema tegevused on roboti mõistes põhjendamatud, aga see peab tähendama ainult seda, et tuleviku John on temasse programmeerinud midagi, mida kiipi tavaliselt ei panda või on ta lihtsalt Johniga koos olles muutunud mõistvamaks ning tahab olla inimlikum ja kasutab seda oskust Johni manipuleerimiseks.
"Today ... "viis tegevuse taas tulevikku ning näitas, millega Jesse tegeles enne minevikku saatmist. Tema tööpostiks on allveelaev, mida juhib terminaator ise. Taaskord rõhutatakse pidevalt Dereki kahtlusi kõikide ümberprogrammeeritud robotite suhtes, aga tuletades tema kogemusi nendega meelde, siis on see ka põhjendatud. Jesse ja ülejänud meeskonna teadmata olid nad saadetud pakki tooma, mida ihaldas endale John Connor, aga kõige imelikum asja juures on see, et ta usaldas salajase info ainult terminaatorile. Siinkohal tekkis mul väga palju küsimärke. Miks usaldab John terminaatoreid rohkem kui inimesi, keda ta juhib? Jesse väide, et Cameron mõjutab Johni ning viib ta inimestest kaugele peab siiski paika kuigi tervet pilti veel kokku panna ei saa. Tänane osa peaks sellele teemale veel valgust heitma. Kõige kummalisem oli see, et pakk toodi terminaatorite endi juurest, kes ootasid neid kindlasks määratud asukohas. Kuidas on võimalik, et SkyNeti terminaatorid teevad koostööd inimeste vastupanuliikumise juhiga? Punkte on selle koha pealt raske ühendada, sest liiga palju killukesi on veel vahelt puudu. Kindlasti on selleks mõjuv põhjus ja loodan, et tänane osa heidab valgust ka sellele teemale. Ikkagi on see äärmiselt kahtlane teguviis, et tuuakse saadetis vaenlase endi kätest.
Juhtum Weaveri tütre ja John Henry vahel oli huvitav. Miskipärast tekkis mõte, et äkki avaldas Henry Weaveri tütrele suure saladuse ema kohta, aga paistis, et see mõte oli siiski ainult mõte. John Henry mängis lapsega peitust ning hakkas mänge mängima kui temalt tuldi küsima, kus laps viibib. Weaver tundis kangesti huvi, kuidas mäng kulgeb, aga Ellison ei suutnud mõista, miks Weaver ei tunne emalikku huvi lapse vastu, vaid tahtis näha, kuidas Henry olukorra lahendab. Ega see aeg kaugel arvatavasti enam ei ole kui Ellison lõpuks mõistab, kelle juures ta õigupoolest töötab ning mis on Henry tegelik eesmärk. Iga osa toob sisse alati põhiteemad ning arendab neid natuke, aga arvan, et varsti ühendatakse omavahel nii mõnigi teema. Kõige huvitavam oleks Weaveri ja Sarahi kokkupõrge või siis sama asi Cameroni ja Weaveriga. Kuidas lahendatakse selline olukord? Teemasid, mida arendada on hetkel küllalt, aga varem või hiljem seostuvad mõned teemad plahvatusohtlikute tagajärgedega ning seda oleks tõeliselt huvitav näha. Samas, varsti võiks Derek mõista näiteks Jesse plaani olemasolu või siis võiks Sarah kohtuda Jessega ametlikult. Samuti oleks huvitav Ellisoni kokkusaamine Connoritega, aga eks aeg annab aru ja näeb, mida huvitavat viimased osad ning arvatvasti ka kolmas hooaeg endaga kaasa toob.

Kommentaare ei ole: