teisipäev, 31. märts 2009

T:TSCC - SE2 E20 - To the Lighthouse

Nojah, kunagi pidi see aeg tulema, et mõni tegelane sureb ja nii juhtuski. Õnneks oli tegu tegelasega, keda polnud tükk aega näidatud, aga võib-olla just seepärast tema lahkumine see kõige kurvem oligi. Vähemalt sai Cameroni aktsioonis näha. Pluss ta käis duši all ka.
Connorid kolivad ning jätavad maha endise maja, kuhu on kuhjunud nii halvad kui ka head mälestused, aga kuna hiljutised sündmused tulevad neid varsti politsei või kelle näol tahes kummitama, siis ei jää muud üle kui lahkuda. Cameron ja Derek saadetakse peidukohast relvi ja muud kraami tooma ning John ja Sarah asuvad koos teele kõrbe poole, kuhu neil on kindel plaan elama asuda. Teel teevad nad väikse kõrvalpõike Charlie Dixoni poole. Tema oli siis see Sarahi endine kallim, kes abiellus uuesti ning kaotas oma uue naise Sarahit ja Johni jälitava terminaatori tõttu. Nüüd elab mees üksi ning on oma maja muutnud kindluseks. Kui mõni robot peaks randa jalutama tulema, siis lastakse ta pikema jututa õhku. Igatahes püüab Sarah Dixoniga suhteid siluda, sest arvab, et vähkkasvaja on juba tekkinud. Sarah leiab, et teda ei ole enam kauaks ning Dixon oleks hea kaaslane Johni eksirännakul inimkonna suurimaks juhiks ja lootuseks.
John Henry tegi reseti. Keegi väljaspoolt tungis ta süsteemi ning jooksutas vaesekese kokku. Andekalt oli kogu see kokkujooksmise stseen tehtud ning Henry kõne samal hetkel oli enam kui veider. Nii mulle meeldibki. Rohkem roboteid, rohkem tulevikku, rohkem Cameroni, rohkem Henryt ning ka moraaliõpetusi jagavat Ellisoni võiks ka rohkem olla. Ta on küll pea igas osas olnud, aga tahaks natuke progressi ka näha. Taaskord lubab reedene osa just progressi ja seda Sarahi ja Ellisoni kohtumise näol. Tuleb välja, et sama võimas arvut nagu Henry tungis tema süsteemi ning selle võimsa arvuti asukoht peaks olema Cyberdyne Systems-is, kus töötas nüüdseks meie hulgast lahkunud Miles Dyson. Nii, et on olemas sarnane arvuti, kes otsib endasuguseid läbi interneti. Kui see on imelik, siis edasine will blow your mind. Tundub, et sama arvut, kes tungis Henry süsteemi oli Connoritele korraldatud rünnaku taga. Vähemalt nii tundus, sest mees, kes tahtis Cameroni kiipi eemaldada omas pihuarvutit, kus ekraanil oli endoskelett ning pihuarvutiga ühenduses arvut jagas infot, kuidas robotitega käituda. Kuidas see kõik seondub John Henry ja Connoritega on omaette küsimus. Mina sellest veel sotti ei saanud. Samas on see rünnak kuidagi seotud kindlasti kõrbes õhku lastud laoga ning veest väljunud justkui kaugemast tulevikust pärineva õhulaevaga.
Osa algas rahulikult. Siluti suhteid Dixoniga. Derek sai Jesse lapsest alles tänu Cameronile teada. Sarja suund on mulle kogu aeg meeldinud. Sari ei põhine mitte robotite omavahelisel halastamatul võitlusel, vaid tegelastel ja nende saatustel. Karakteripõhine suund läheb mulle hästi peale. Korraga saab kõike seda möllu rahulikumalt võtta, aga samas kui vaja, siis alustatakse selllise mölluga, et vähe pole. Sarahi kasvaja oli siiski kõrbefirmaga seotud mehe poolt temasse süstitud saatja, mille abil olid kõikide Connorite klanni liikmete asukohad ohus ning siis algas rünnak. Sarah eemaldas endast saatjat elustamisaparaadiga. Seda võis arvata. Karm naine ja karmid meetodid. Derek rööviti Cameroni nina alt. Kui pole kaua aega Cameroni relvaga tulistamas näinud, siis ootaks, et jookseb kaubikule järele ning rebiks sellelt katuse ning kisuks röövijad laiali, aga nii ei juhtunud. Cameron päästis Dereki küll ära, aga nagu enne mainisin, siis käis ta ka duši all, kuhu lisati ka kübeke elektrit. Sellest sai ta kiiresti üle ning vaenlased põrmustati. Johniga nii hästi ei läinud. Dixon suri Johni kaitstes. Aeglaseks tehtud tulistamiststeenid on selle sarja üks parimaid tunnuseid. Paljud dramaatilisemat laadi kohad ongi just niimoodi kokku pandud. Kuidagi väga sobilik ning üldse omapära lisav on sellist laadi lähenemine. Tavaline stseen muuta ebatavaliseks. Miks mitte siis?
Taaskord oli teemasse sisse toodud ka Sarahi pingeline treening Johnile, mis leidis aset džunglis. Igatsesin juba Sarahi monoloogi, aga nüüd oli see tagasi. Järgmise osani....Ulmefoorumis sattusin sellise ilusa loo peale. Sõnad lähevad täpselt situatsiooniga kokku.



Kommentaare ei ole: